logo

GRYMT KUL RESA!
Glada och trötta kom vi fram. Det tog 4 timmar men mycket av tiden gick till att vänta på följebåten. Vi tankade i Skurusundet och Strömma. Totalt gjorde vi av med 8,5 liter per bräda. 
Dagen efter kändes det lite som Vasaloppet i kroppen.....och nu letar vi nya utmaningar. Kanske inte så långa men spektakulära. Anmäl dig till nyhetsbrevet så missar du inget. Eller följ oss på Insta och FB. Film och foton kommer....
 

Långsurf Bromma - Sandhamn                                                                                                
  
På fredag 22 maj ska vi för första gången på långtur. Starten blir i Alvik där vi har vår butik. Vi kommer att slussa i Hammarby. Därefter kör vi genom Skurusundet, över Baggenfjärden och in i Ingarö kanal. Därefter Strömma kanal och förbi Stavsnäs. Norr om Runmarö och raka spåret till Sandhamn. Vi räknar med att turen tar 2 - 2,5 timme effektiv åktid. 
 
Det är inte helt enkelt att ge sig ut på en längre tur. Vi vet att vi måste tanka minst en gång och vi har även en teknisk begränsning på förhoppningsvis 3 timmar då brädorna saknar generator för att producera el till den elektroniska insprutningen samt startmotorn. I år kom en modell som har generator, men tyvärr ännu inte levererad hit.
 
Stora utmaningen är säkerhet!
Det är långt, det är kallt i vattnet, det är vågsvall, båtar och sjöfartsregler. Det innebär att vi verkligen måste vara skärpta hela resan. Som surfare kan vi inte bara stanna, då sjunker brädan och vi blir snabbt kalla. Vi använder 6 mm våtdräkt med huva, 3 mm skor och handskar samt en s.k impactväst, en flytväst för vattensport.
VI väljer fredag för väderprognosen säger solsken och endast 2-3 sekundmeter. När vinden skapar vågor och krabb sjö så tär det kraftigt på orken. I lättvind blir sjön lugn och resan mycket enklare.
Vår resa säkras med en följebåt som även tar med sig vår filmare och fotograf. 
 
Följ vår resa på Instagram #electrosurf eller se filmen när den är klar.
 
Micke och Henrik
Electrosurf AB
Shop: Gustavslundsvägen 149R, Alvik-Bromma
Tfn Henrik: 070-7606624
 

Vi har kommit på plats i vår butik. Kom och besök oss - kolla årets surfbrädor, kickbikes och allt annat skoj vi har. Ta en kopp kaffe elelr varför inte smaka godaste Morelli-glassen.
Café både på in och utsidan av butiken. Vi har öppet alla dagar i veckan!

VI åkte och besökte Grannen i Lärbro och passade samtidigt på att göra säsongspremiär på vattnet. 2 grader i vattnet, 8 i luften och 12 Mps i vind.
Vi säger så här: Jetsurf brädor går så in i....bra! Vi hade sjukt skoj och ville inte sluta. 
Så om du funderar på att köpa en Jetsurf; Ja, köp en!

Passa även på att boka in ditt boende i Lärbro hos Grannen. De dagar du inte surfar eller leker med något annat i deras erbjudande så kan du ta en sväng på Gotland Ring.

Från nu arbetar Electrourf även med Jetsurf som förvisso komemr med en eldriven surfbärda 2019 men som är mest kända för bensindrivna surfbrädor. Nytt för i år är bland annat miljöklassade motorer och en mycket effektiv ljuddämpning.
Vi säljer och servar Jetsurf och kommer även börja tävla på det som kallas MotoSurf WorlCup, världstouren inom motordrivna surfbrädor (alla kör Jetsurf).